Tranzit

A belsőépítészeti átalakítást Budapest Építészeti Nívódíjjal ismerték el.
Minden hónapban más és más festészeti, iparművészeti, design és fotó-kiállítás nyílik, kávéházi beszélgetések, könyvbemutatók és rengeteg gyerekprogram színesíti az amúgyis bohém kávéházi miliőt. Nyáron nyugágyakban lehet kertmozizni, függőágyakban ejtőzni.
Egyik első fotókiállításunkat 2005-ben Nádas Péter világáról Burger Barna képeiből Polcz Alaine nyitotta meg, aki haláláig támogatta kávéházunkat és derűs életszeretetével ölelt körbe mindannyiunkat.

A Kávéházak Éjszakáján rá emlékezünk a nagyszerű színésznő, Balsai Móni előadásával, aki az X című film forgatásakor már a film helyszíneként szolgáló kávéházban egy másik karakteres szerepben már járt nálunk, másik nagysikerű filmjét, a Liza, a rókatündért pedig telt házzal vetítettük a Tranzit kertmoziban. Ezúttal nem a moziban, hanem élőben élvezhetjük előadását, melyben megidézi a kávéházhoz baráti szállal kötődő Polcz Alaine nemes és ma is közeli, felejthetetlen alakját.

Télen diafilm-klub, kézműves-foglalkozás gyerekeknek, forralt bor, sütőtök, gesztenye. Nyáron terasz, kisfröccs, nagyfröccs, függőágyak, virágok, játszótér, gyümölcsturmixok, grillételek, csapolt sör, kertmozi, koktélok. Egész évben családias hangulat, jó konyha, barátságos kiszolgálás. Gyermekjátszó, kerékpártároló, festészeti, fotó- és grafikai kiállítások, könyvbemutatók, értelmes beszélgetések, filmvetítések, zenés rendezvények.

PROGRAMOK

19:00
A bilincs a szabadság legyen - Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezése
Felolvasószínházi előadás

„Egy talpig racionális, föld jegyében született, görcsösségig kemény és csontos lény vonzódott egy levegő jegyében született, betegségeitől törékeny lényhez. És viszont. Szerintem ez így rendjén való volt, még ha ennyire ellentétes alkatok viszonyát a külvilág általában nem is érti." – részlet Nádas Péter Bármi jő című, a levelezéskötethez írt esszéjéből

Szereplők: Balsai Móni és Trill Zsolt színművészek
szerkesztette és rendezte: Seres Tamás