Parisi CaféAndrássy 39. Budapest 1061

Bár a birodalmakat és császárokat magukkal ragadta a háborúk forgataga, a csillogó századforduló hangulata, amelynek az Art Nouveau-t, a széles sugárutakat, a modern áruházakat vagy épp a Hősök terét köszönhetjük, velünk maradt a nagy kávéházak világán keresztül. A Café Párisi vendégeként az 1882-ben épült Párisi Nagy Áruház lenyűgöző Lotz-termének grandiózus freskói alatt ebbe kóstolhatunk bele egyedi módon a kávézás, sütemények, gasztronómia szerelemeseként. Autentikus ízek, kiegészítők, hibátlan aromák, kiváló alkoholos italok, klasszikus magyar desszertek, friss saláták és szendvicsek, amelyek képesek megidézni a Monarchia nagybetűs eleganciáját. Mindezt a modern város otthonos lazaságával, amitől mindez élővé, szerethetővé válik. Legyünk turisták vagy épp a város lakói, ugyanúgy megérdemlünk néhány érzéki és finom, felejthetetlen pillanatot Budapest neoreneszánsz ékszeres dobozában a város legszebb sugárútján, az Andrássyn. Olyan terítékkel és kiszolgálással, amelytől mi lehetünk pár órára a hétköznapok arisztokratái.

PROGRAMOK

19:00
A föl-földobott kő - a Makám együttes és Turek Miklós verszenei előadása

Ady volt akiben teljes lett az idő, aki megfordította hátán a régi világot, a magyar glóbuszt, aki írni mert a tabukról, a lét szörnyű és zavaros élményeiről, aki köré a századforduló új nemzedéke gyűlt, s akihez viszonyulva, mindenki tudta a helyét – írták kortársai és pályatársai. Ez előadás által megkíséreljük mi is meghatározni helyünket a világban és bemutatni Ady költészetének néhány szeletét.
Turek Miklós – versek,
Magyar Bori - ének,
Krulik Zoltán - ének, gitár, harmónium,
Kuczera Barbara - hegedű,
Bata István - basszusgitár, citera

21:00
Elsa Valle Afrocando

A frenetikus ritmusok és isteni dallamok hazájából, Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Valle a közönség nagy kedvence. Az afro-jazzt a vérében hordozó művésznő Afrocando névre keresztelt új zenekara az afro-jazz és a bebop jegyeit ötvöző, összetett ritmusvilágú, s egyben dallam-orientált muzsikát játszik. A csapatot a hazai jazz-élet jól ismert szereplői alkotják.