OPUS Jazz Club & Café1093 Budapest, Mátyás utca 8.

2013-as nyitása óta az Opus Jazz Club az európai és a hazai jazzszíntér legizgalmasabb művészeit és produkcióit mutatja be hétről hétre a Budapest Music Center épületében. Az Opus zenei, akusztikai és gasztronómiai szempontból is méltán tartozik Európa élvonalbeli helyszínei közé, ahová a környező országokból is ellátogatnak a jazz rajongói, s ahol a műfaj iránt érdeklődők szélesebb köre is új zenei élményekkel gazdagodhat olyan fellépők jóvoltából, mint Dave Liebman, Irène Schweizer, Vincent Courtois, Michel Portal, Louis Sclavis, Keith Tippett, Aki Takase, Andy Sheppard, Vincent Peirani, Émile Parisien, Leszek Możdżer, Alexander Hawkins, Django Bates vagy Theo Bleckmann. Az Opus Jazz Club büszkesége a világ egyik legjobb zongorájának tartott Fazioli, amelyet szólóban is hallhatunk a nevét viselő koncertsorozat keretében. Az éttermet is magában foglaló klub nemzetközi konyhája különleges fogásokkal, esti koncertfalatokkal és nagyszerű magyar borokkal várja a vendégeket.
Asztalfoglalás: +36 1 216 7894
www.opusjazzclub.hu

PROGRAMOK

20:00
Varga Bendegúz: Goldmund Jazz koncert

Varga Bendegúz együttesének játéka jól tükrözi tagjainak szerteágazó zenei képzettségét és sokszínű ízlését, amellett, hogy a közös nyelv, a tradicionális akusztikus jazz sosem maradhat kérdéses. Repertoárjukon a zenekarvezető mély kompozíciói mellett Czirják Csaba és Ávéd János energikus számai szerepelnek. A zenekar hangzásának kezdettől fogva meghatározó eleme a két virtuóz gitáros, Czirják Csaba és Fenyvesi Márton olykor egymással versengő, máskor egymást kiegészítő játéka. 2018 márciusában jelent meg a zenekar debütáló lemeze, Goldmund címmel.
„Ahogy egy varázslatosan jó könyv, amelyet képtelenség letenni, ez a zenei album is egy magával ragadó történetet mesél el, csupa érdekes szereplővel. A fejezetek némelyike örvénylően kalandos, mások pedig nyugodtak és szemlélődőek, helyenként Kelet-Európa népzenéjével és hangulatával fűszerezve" - írja a lemez kísérőfüzetében Szabó Dániel, a Los Angelesben élő kitűnő zongorista és zeneszerző. Közreműködik:
Ávéd János - tenorszaxofon
Mester Dániel - tenorszaxofon
Czirják Csaba - gitár
Fenyvesi Márton - gitár
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Varga Bendegúz - dob