Madal1054 Budapest Alkotmány u 4.

Az első Madal 2013-ban nyitott meg Budapesten, az újhullámos kávézó forradalom egyik elsö hazai kávézójaként. Azóta bővültünk és már három helyen találsz meg minket. Célunk, hogy egy minöségi kávé élményt adjunk vendégeinknek, és megteremtsük a béke szigetét a városban, ahová bárki betérhet. Nevünket Sri Chinmoy (1931-2007) békefilozófusról kaptuk, akinek a gyerekkori beceneve volt Madal, és akinek a filozófiája mélyen megérintett minket. Kávéinkat 2014 óta minden héten saját magunk pörköljük Budapest melletti újhullámos mikropőrkölőnkben, Beyond Within és Beanlight néven.

PROGRAMOK

18:00
A főváros kávéháztörténetének esszenciája – Zeke Gyula előadása

Budapestet az előző századfordulón Kosztolányi Dezső “kávévárosnak” nevezte. Minden oka megvolt rá: jóformán minden sarkon kínálkozott egy kávéház, kettő között meg még vagy három kávémérés. Micsoda szagorgia lehetett itt egy tavaszi délelőttön, amikor autóbűz helyett a kávé, a kispörkölt és a frissen csapolt sör, a Budáról átlebbenő orgonaillat meg a párolgó lócitromok elegye zúdult a védtelen orrcimpákra!

19:00
Egy csésze Boldogság

Beszèlgetès a Madal Caferól a spiritualizmus tükrèben. Ki is a nèvadó? Bèke ès szìv kapcsolata.Indulàsról, kezdetekről sok-sok szeretettel.
Előadó: Dr.Fülöp Sàndor Gunagriha