HÁROM HOLLÓ Szabad sajtó út, 1052

A Három Holló csendes kávéháza az egykori Eckermann Kávéházak hagyományait követve márványasztalokkal, Thonet székekkel, jó kávéval, finomságokkal, nyomdafriss újságokkal, folyóiratokkal és könyvekkel várja vendégeit.
Célja, hogy felelevenítse az egykori budapesti irodalmi kávéházak szerepét, s szervesen kapcsolódjék a város társadalmi életéhez. Írásnak, olvasásnak és nyitott vitáknak otthont adó kulturális helyszín, mely egyben tágas horizontú művészeti bemutatóhelyként működik, teret nyújtva képzőművészetnek, színháznak, film- és zeneművészetnek.

100+140 fő

PROGRAMOK

19:30
A budapesti kávéházak – Történetük és az továbbélésük lehetőségei

Előadás és beszélgetés a Három Holló Kávéházban: A kávéházak nincsenek könnyű helyzetben Budapesten. Komoly hagyományuk ellenére ma harcolniuk kell a fennmaradásukért. Egyes kávéházak csupán egy fényes múltnak állítanak múzeumszerű emléket. Mások elhagyják az eredeti koncepciót és kocsmává vagy étteremmé alakulnak. Miért tudtak életben maradni a bécsi kávéházak és miért nem sikerül ugyanez Budapesten? Ezekről beszélgetünk a Kávéházak Éjszakáján a Három Holló Kávéházban. Moderátor: Wilhelm Droste