GustolatoHercegprímás u. 13, Budapest 1051

A Gustolato Budapest találkozóhely azok számára, akik valami olaszra vágynak.
Elegáns étterem, ahol éppen úgy megtalálhatjuk a pizzát, a kézzel készített friss tészták széles választékát, mint az igazi olasz kávé számos változatát.
Exkluzív olasz receptek alapján készítik el ételeiket, amelyek alapanyagi Itáliából érkeznek.
A Gustolato Budapest csapata gondosan, szívvel, lélekkel készíti el azokat a finomságokat, amelyek a vendégek asztalára kerülnek.
A hely azonban számos finomságot is kínál az ideérkezőknek, a házi készítésű fagyin és tiramisùn keresztül más nagyszerű olasz desszertekig.
Rendszeresen rendezünk barista bemutatókat, amelyeken az érdeklődök jobban megismerhetik az igazi olasz fekete titkát.
A tágas és modern étterem a belvárosban található, közel a Szent István Bazilikához.
Az egyszerű, letisztult bútorok, az elegáns enteriőr barátságos, megnyugtató hangulatot kölcsönöz a Gustolato Budapest étteremnek.

PROGRAMOK

18:00
Mindent az Olasz Kávéról!

Miért rajong a világ az olasz kávéért? Hogyan dolgozik egy olasz barista? Miért iszik más kávét egy észak-olasz, mint egy déli? Mit tud egy igazán modern kávéházi olasz kávégép?
Melyek azok a trükkök, mozdulatok, amelyek a jó baristát jellemzik, és mi az amire egyből ráismersz, itt bizony nem jóféle kávét kapsz majd kézhez, amikor elkészült az általad kért fekete.
Miért működik annyi kávépörkölő üzem Itáliában, és miért száll generációról-generációra a pörkölés titka?
Mitől lesz egy kávé savanyú, vagy éppen kicsit karcosabb?
Egy rövid, ám annál izgalmasabb betekintést nyújtunk az olasz kávé népszerűségének titkaiba.
Mire a bemutató véget ér, már hidd el, Te is szívesen innál egy jó feketét. Ezért mi meghívunk rá. Tetszőlegesen választhatsz magadnak vagy egy ristrettót, vagy egy espressót, vagy pedig egy cappuccinót.
A program időpontja: 2019. május 17. 18.00 óra, várható időtartama: bő egy óra
Helyszíne: Gustolato Budapest, V. Hercegprímás u. 13. ( lenti térképen megtalálod a pontos helyet).

A program részvételi díja: 2.900,- HUF

Ha időpontot foglalnál, akkor kérlek, hogy menj lentebb, töltsd ki a ""Jelentkezés"" alatti adatlapot, kattints a ""Küldés"" gombra, és hamarosan küldünk egy válasz e-mailt a részletekkel. Igyekszünk értéket képviselni, ezért a programon csak limitált létszámú résztvevőt tudunk fogadni! Előzetes regisztráció szükséges minden esetben!

https://www.vacanzaabudapest.com/l/mindent-az-olasz-kaverol-kavehazak-ejszakaja-2019-majus-17

19:00
Az Illy Kávé Története

Azt tudtad, hogy ezt a vákuumos csomagolást egy magyar férfi használta először a kávéknál? És azt, hogy a mai, modern presszógépek elődje is az ő találmánya?

Aki ismeri a frissen pörkölt kávé illatát, az tudja, hogy semmihez sem fogható. Idővel azonban elillan, elvész a kávé legnagyobb vonzereje.

Talán ez mozgatta meg Illy Ferenc képzeletét. Szerette volna megőrizni ezt az illatot és aromát.

A történet az Észak-Olaszországi Triesztben kezdődött. A virágzó kereskedővárosba az első világháború idején, katonaként jutott el a temesvári születésű Illy Ferenc.

Illy Ferenc azért maradt Triesztben, mert szerelmes lett egy helyi lányba. Feleségül vette, és a városban maradt. Andrea Illy, az unokájuk azt írta, a nagyapjának életében három nagy szerelme volt: Trieszt városa, a kávé, és a szépséges Doris.

Illy történet a Gustolatóban!!!

20:00
Kovács Linda és Bende Zsolt Jazz Duó

Két hangszer összepárosítása elegendő lehet egy önálló es teljes hangkép kialakításához. A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét főként örökzöldek (Jazz standardek) alkotják.