Dunapark Étterem és Kávézó Budapest, Pozsonyi út 38, 1137

Dunapark Étterem Kávéház A Dunapark kávéház épületét báró Hatvany Lajos megbízása alapján Hoffstatter Béla és Domány Ferenc tervezte. A kávéház 1938-ban került átadásra, mint a főváros legjelentősebb modern stílusú kávéháza. Jelenlegi formájában 2006. szeptemberében nyílt meg ismét. A tulajdonos szándéka szerint olyan kávéházzal várja a vendégeit, mely a 30-as évek hangulatát idézi a XX. század színvonalán. Minden reggel friss péksüteményekkel, gőzölgő kakaóval és különleges reggeli kínálattal várjuk kedves vendégeinket. A tavasz beköszöntével elbújhatunk a szürke város zajától a csupa zölddel körülvett, hangulatos teraszon. Mindenkinek ajánljuk a hamisítatlan olasz kávét, a frissen csavart gyümölcsleveket és a könnyű, üde limonádékat. A nyári hőségben helyben főzött fagylaltkelyhekkel hűsíthetik magukat. Délben, ebédelni vágyó Vendégeink az A’la Carte étlap mellett válogathatnak Chefünk, Mészáros Gábor hetente változó ajánlataiból. A délutáni sziesztát megédesíthetik Vendégeink a helyi cukrászatban készülő süteményekkel, mellé kávé és forró csokoládé különlegességeinket ajánljuk. Az esti zongoraszó mellett elkalandozhatunk a mediterrán tájak ízvilágában, feleleveníthetik a hazai ételek egyediségét, találkozhatnak a távol-kelet varázslatos ételkülönlegességeivel, és megismerhetik a hagyományos újlipótvárosi konyhát. Ahhoz, hogy megteremtsük a maradandó élményt adó vacsora harmóniáját, előételeinkhez aperitif koktéljainkból tudnak választani.Természetesen a vacsora további fogásaihoz széles borkínálatunkból válogathatnak, majd a vacsora végeztével a desszertekhez illő borokat, konyakokat, valamint digestive koktélokat ajánlunk.

292 fő akadálymentes

PROGRAMOK

19:00
Pátkai Rozina Trió Koncert

Pátkai Rozina - ének
Ifj.Tóth István - gitár
Korb Attila - harsona

Az olasz gyökerekkel rendelkező magyar énekesnő, Pátkai Rozina, számos nemzetközi ver-seny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban. 2018 végén jelent meg az énekesnő harmadik albuma, a kizárólag megzenésített versekre épülő Taladim, amelynek dalait szintén a latin dallamok inspirálták, de már egy teljesen egyéni zenei világba vezetik el a hallgatót. Pátkai Rozina ezúttal a nagyszerű fiatal jazz gitáros, Ifjabbik Tóth István társaságában érke-zik, akivel Korb Atilla jazz harsonaművészt látják venédgként triójuk harmadik tagjaként. A programban az ismert bossa novák mellett a saját dalok az autentikus brazil dallamvilágból kiindulva szakítanak a zárt formákkal.

22:30
Gyarmati Fanni Naplója

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni.  

Szerkesztő, rendező - Seres Tamás
Gyarmati Fanni – Hámori Gabriella