CentrálKárolyi Mihály u. 9, 1053

A Centrál Kávéház 1887-től várja vendégeit a különleges hangulatú pesti belvárosban, hagyományosan kiváló konyhával. Legendás törzsvendégei olyan alkotók, művészek, tudósok voltak, akik hittek az újító gondolkodás, a szellemi pezsgés erejében. A kávéház asztalainál született alkotásokat azóta milliók olvasták, amiben biztosan fontos szerepe volt a legendás helyben készült karakteres kávénknak is!

A mai Centrál ugyanezt kívánja megteremteni a modern kor embere számára: olyan életteret, amely inspirál, feltölt a nap bármely szakában. Ahol a fontos üzleti döntések, a jövőt formáló gondolatok a finom sütemények és remek ételek mellett születnek. Ahol régen várt találkozások és értékes ismeretségek születnek a színvonalas esti programok mellett.

Ez a Centrál Life: Gastro – Music – Culture

PROGRAMOK

19:00
ARANY – PETŐFI Levelezés
Szabadság, szerelem – Levelek, felolvasva

Petőfi és Arany barátsága közismert dolog. De vajon köztudott-e barátságuk hatalmas érzelmi hőfoka, árnyalatai, e nagyszerű férfiak közös gondolkodása, humora, játékossága? Levelezésük dokumentálja e barátságot, de többet is ennél; naplószerűen tudósít mindkét klasszikusunk életének eseményeiről egy olyan időszakban, mely történelmünk egyik legizgalmasabb korszakára esik: a reformkor utolsó évére, majd a forradalom és a szabadságharc felgyorsuló hónapjaira. Ezek a levelek kelnek életre. Ne feledjük, lángelméjű költők forgatják a tollat, az őszinteség, a keresetlenség és közvetlenség önkéntelen stílusbravúrjaival!


Arany János: Kamarás Iván
Petőfi Sándor: Fenyő Iván
Rendező: Seres Tamás

21:00
Gereben Zita Koncert

A fiatal generáció egyik kiemelkedő énekesnőjét, Gereben Zitát korábban az Emil.RuleZ vokalistájaként, majd a Gringo Sztár együttesből ismerhette meg a nagyközönség. Zita zenei pályája ennél azonban sokkal szerteágazóbb, hiszen saját zenekarával már megannyi sikeres klubkoncerten és fesztiválon bizonyította, hogy bársonyos hangjával bátran nyúl a legkülönfélébb zenei stílusokhoz. Saját zenekarával három sikeres nagylemezen vannak túl: az első, ''színtiszta'' jazzlemezüket követően (Ready for the sun), megjelent második “Our Places” című album populárisabb hangvétele még tovább növelte a zenekar rajongótáborát. A harmadik "Az én fesztiválom" lemezen pedig magyar nyelvű dalokkal lepte meg a hallgatóságot. Az eklektikus műsorban a dalok az R'n'B, a blues, a pop, és természetesen a jazz stílusjegyeit is hordozzák. A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: ''Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.''