Asztalka1013 Budapest, Döbrentei utca 15. (Bejárat az Attila út felől) 

A Tabáni Plébánia mellett megbúvó Asztalka nem egy hagyományos cukrászda, hanem egy olyan közösségi tér, ahol naponta változik a rendhagyó sütemény-kínálat. Az Asztalka nem más, mint egy nyitott nappali, telis-tele antik bútorokkal, festményekkel és porcelánokkal. Egy olyan világ a város szívében, amit azért hoztunk létre, hogy legyen egy második otthonunk, ahol bárki találkozhat azzal, amivel épp foglalkozunk. Egy nyitott tér, ami tükrözi mindazt, ami mi vagyunk. Egy hely, ami épp úgy alakul, ahogy a hétköznapjaink telnek. Egy hely, ahol egyszer süteményt, kávét, házi szörpöket és forró italokat szolgálunk fel gyönyörű kerámiákban, és máskor különleges alkalmak helyszínévé változhat. Szeretnénk, ha ez a hely valóban nyitott lehetne és minél többünket szolgálna abban, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat. Nagyon reméljük, hogy te is otthonra találhatsz benne! Az ASZTALKA a Kávéházak Éjszakáján ünnepli 5. születésnapját! Ez alkalomból új, születésnapi tortával készül a vendégeknek.

40-45 fő

PROGRAMOK

19:00
Könyvbemutató: Örökítés, egy művészcsalád alkotóvilága
(művészeti könyv)

Egy család, amelyből immár hat nemzedéken keresztül művészek kerülnek ki, csak ma számít kuriózumnak. Valaha, amikor a mesterségeknek művészi színvonaluk volt és a művészetek is mesterségeknek számítottak, nem volt ritka az ilyesmi. Kaszt-szabta keretek között, vagy a céh szabályai szerint a mesterségek öröklődtek: a XIX. század közepéig élt az a gyakorlat, hogy a legidősebb fiú vitte tovább apja vállalkozását. A töretlenül tovább adott, egyre gazdagodó tapasztalatoknak és a genetikai törvényszerűségeknek is köszönhető, hogy e családok nemzedékeken keresztül meg tudtak felelni a változó kor szigorú követelményeinek. Ez pedig nem tűrt lazaságot a családon belül sem: csak konzekvens, okos és kemény nevelés tette méltóvá az utódokat a tisztes elődökhöz. A család így a társadalmi értékek hordozójává vált, s ez emelte a közösség biztos alapsejtjévé. Az öt nemzedékből tizenkét alkotó közül öten, mint a festészet művelői szerepelnek, de van, aki a fotózást választotta életpályául, vagy formatervező iparművészként lett elismert. Találunk belsőépítészt, szobrászt, kiadványtervezőt és könyvtervezőt is. Korábbi szakképzettségeik között viszont az ötvösség, a díszítőfestészet és a textilművészet is fellelhető. Könyvbemutatót tartja: Varga-Lelkes Annamária, alkalmazott grafikus, kiadvanytervezo

19:30
Uknow Duó Koncert

"2014-ben alakult, budapesti székhelyű, duó felállású zenekar vagyunk. Repertoárunk rendkívül színes, széles skálán mozgó, és folyamatosan bővülő. Megtalálhatóak benne pop/rock dalok sajátos feldolgozásai jazz standardek, a latin világ gyöngyszemei, és underground örökzöldek saját felfogásban. Mindent élőben játszunk, ének-gitár-loop felállásban. Rendszeres fellépői vagyunk több budapesti klubnak. Részt vettünk a Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyprogramjában, az Egri Utcazenészek Versenyén, az Ördögkatlan Fesztiválon, a Színházak Éjszakáján, a Karinthy Színházban, ezeken kívül pedig több városi rendezvényen is játszunk/játszottunk."

20:30
Éles Gábor Trió

Éles Gábor, Weisz Gábor és Oláh Zoltán Triója, a jazz a blues zenei nyelvén beszél, intim, ám kreatív módon.